Club

Historie

Begin de jaren 60 werd in de schoot van Brandweer Veurne een Volleybalploeg gesticht die aantrad onder de respectievelijke naam Brandweer Veurne. De ploeg maakte destijds een steile opgang. Het voorbeeld van deze herenploeg inspireerde in de loop der jaren verschillende mensen in de streek om ook de sport te gaan beoefenen in georganiseerd clubverband.

Het ontstaan van verschillende teams was een feit, Nidavo, Paniko enzoverder zagen het levenslicht. Enkele decennia later kwam een fusiegolf tot stand, ingegeven door sportieve en extrasportieve omstandigheden. Twee grotere clubs hielden in de regio stand, VEPAKO (Veurne De Panne en Koksijde) NIDAVO (Nieuwpoort).

NIDAVO herbergde enkel damesvolleybal en recruteerde voornamelijk van Nieuwpoort tot Middelkerke en schopte het tot in de nationale reeksen. VEPAKO was de fusieclub en kende vooral bij de heren enkele topjaren.

Eind de jaren 90, begin de jaren 2000 sloegen de enig overgebleven teams aan de Westkust de handen in elkaar en waren door het tanend ledenaantal en de financiƫle perikelen genoodzaakt om over te gaan tot een fusieclub. VT Nivo Koksijde was geboren.

Al snel werd duidelijk dat het samengaan van de 2 clubs niet garant stond voor succes. Sportieve en extrasportieve problemen bleven de kop op steken en al snel werd de hulp ingeroepen van een aantal externen die het bestuur uit de nood moesten helpen. Stilaan werd de vereniging opnieuw een club onder de vernieuwde impulsen.

In 2010 werd het nieuwe sportieve project geschreven met de focus op ambitie en uitgebreide jeugdwerking onder leiding van sportief coƶrdinator Frank Lobel die een belangrijke toegevoegde waarde betekent voor de vereniging. Een nieuwe missie werd geschreven en er werd van meet af aan gewerkt in functie van de uitgeschreven doelstellingen.

Vanaf het nieuwe seizoen 2012 kent de club een metamorfose. Het fusieverhaal brengt geen toegevoegde waarde en het mooie verhaal van de sportieve gemeente Koksijde wint aan belang. Koksijde zet net zoals een aantal bedrijven zijn schouders onder dit project. Nieuwe clubkleuren geven de richting aan voor een frisse dynamische en gestructureerde vereniging. Vernieuwing rond de sportief verantwoordelijken, het beste trainerskorps ooit, blijvende en versnelde focus op de jeugdwerking, een nieuwe website, doorgedreven rekrutering met een bijhorend scholen initiatief zijn maar een greep uit de vernieuwingen die nu worden doorgevoerd. VT Koksijde is geen korte termijn project en is geen snel bedachte verandering, 2012 staat nu reeds geboekstaafd als het jaar waarin de basis werd gelegd voor een lange termijnplan waar nog jaren volleyplezier, gedreven door passie en ambitie, zal beleefd worden!

Bestuur

Voorzitter Peter Tanghe
Penningmeester Danny Bruneel
Bestuurslid Alain Renders
Bestuurslid Dieter Neyrinck